Informatičke usluge

IT Administracija

Održavanje informatičke opremeKao najvažniji dio informatičkih usluga je udaljena podrška preko interneta. Štedeći vrijeme, naši tehničari Vam mogu pomoći u roku od nekoliko minuta. Danas se većina problema može riješiti "udaljeno", to je osnovna usluga koju nudimo u našem paketu održavanja Informatičkih tehnologija (IT) u jednoj firmi.  

 

Možda su konsultacije preozbiljna riječ, ali mi smo tu da vam pomognemo za sve stvari informatičke prirode. Bilo da se radi o tome koji softverski paket trebate izabrati, koja oprema treba vašoj firmi, i slično. To, isto tako, dolazi uz sve naše pakete održavanja. 

Ukoliko imate server u vašoj firmi, a svima koji drže kritične podatke preporučujemo da imaju, isti je potrebno nadgledati. To uključuje neke osnovne stvari kao što su siguronosne zakrpe, monitoring diskova, administracija korisnika i prava pristupa na vašem serveru. 

Sigurnost

Riješite backup u Vašoj firmiNaslušali smo se dosta horor priča vezano za gubitke podataka da bi ih bilo teško nabrojati. U većini slučajeva ne bi bilo potrebe za dodavanjem riječi horor na priču da je bilo ikakve pričuvne kopije. Kopiranje podataka na USB stick je dobro, i bolje je od ničega, ali ukoliko želite sistemski riješeno pitanje čuvanja podataka, mi Vam možemo pomoći.

Bilo da se radi o lokalnim kopijama unutar vaše firme, ili želite pravo osiguranje podataka na više lokacija, kao što su pričuvne kopije na udaljenoj lokaciji ili na oblaku. Pričuvne kopije - backup je nešto zaista osnovno što bi trebali imati riješeno u Vašoj firmi. 

Kaspersky rješenja, borba protiv virusa i prijetnji

 

Nudimo i implementaciju Kaspersky rješenja s kojima imamo višegodišnje iskustvo, sa centralizovnom kontrolom nad prijetnjama. Kaspersky Endpoint Security for Business je prvoklasna zaštita za radna okruženja. Ne radi samo o zaštiti računara, mi možemo za vas raditi administraciju i nadzor nad prijetnjama na Vašoj računarskoj mreži. Centralna aplikacija može biti na Vašem serveru, ali nije nužno (postoji verzija i sa centralnom aplikacijom u oblaku). Posebno može biti zanimljiva kontrola uređaja (npr. Usb stickovi), kao i kontrola aplikacija koje se smiju instalirati na Vaše računare. Saznaj više o Kaspersky zaštiti 

 

 

Umrežavanje

VPN umrežavanje vaše firme, rad od kuće, internetVPN je siguran način da se od bilo kuda spojite na vaš server ili lični računar u firmi. Na taj način ne izlažete svoje podatke direktno na internet, i praktično pravite svoju privatnu mrežu kojoj možete pristupati samo Vi. Mi ga nudimo u svim paketima održavanja. Radi pouzdano i sigurno (koristimo 256-bit enkripciju), spaja se direktno i bez posrednika, mi brinemo o njemu. Vaše je da ga koristite. Rad od kuće nikada nije bio lakši.  

VPN omogućava da sve poslovne aplikacije kao što su Robno Knjigovodstvo, Finansijsko Knjigovodstvo koriste svi zaposleni, a sve informacije čuvaju se na glavnom serveru. Povežite udaljene lokacije i sve dijelove firme (poslovne jedinice) u jedinstvenu mrežu. 

Udaljeni pristup podrazumijeva omogućavanje pristupa vašim serverima i računarima od bilo kuda. Na taj način možete raditi i printati praktično gdje god ima interneta, a uz dobar internet nećete ni primjetiti da radite iz daleka!  I ovo je standardni dio našeg paketa održavanja i oslanja se na VPN iz naše ponude, tako da su vaše konekcije i sigurne i brze. 

Fiskalizacija

Fiskalizacija, Intercomp d.o.o. VisokoU priči o fiskalizaciji smo od samog početka. Na početku je bilo zaista mnogo proizvođača i ponude uređaja, a danas ih o(p)stalo još samo nekoliko. Trenutno nudimo uređaje proizvođača Tring d.o.o. Gračanica i Kimtec d.o.o. Vitez. Oba proizvođača pokrivaju sve segmente korisnika, od onih malih do onih najvećih. Prijave i papirologija i dalje ostaju većinom naš posao. Saznaj fiše o fiskalnim uređajima i fiskalizaciji

Ovlašteni smo serviser svih Tring, HCP i Tremol uređaja. Većinu rezervnih dijelova imamo na stanju. Također, ovlašteni smo i za godišnje tehničke preglede fiskalnih uređaja. Saznaj više o fiskalizaciji

Cloud i Web

Šta je Azure?Office 365 je osmišljen kao paket usluga i proizvoda, namijenjen najrazličitijim firmama, od najmanjih do onih najvećih. Mogućnosti koje Office 365 nudi je teško replicirati sa lokalnom opremom i angažiranjem stručnjaka, naročito na nivou koji je do sada bio rezerviran za one najveće firme, koje imaju dovoljno sredstava da ulažu u mrežnu infrastrukturu, servere, i ostalu opremu. I sami ga koristimo, i mislimo da je odličan. Saznaj više o Office 365 

Microsoft Azure je nešto što je na našem tržištu još nepoznanica, ali smo sigurni da će se to promijeniti u vrlo skoroj budućnosti. Azure je platforma na oblaku koju čini kolekcija usluga u oblaku za razvoj, umrežavanje i analizu podataka. Naša web stranica je na Azure platformi, kao i DNS upravljanje domenom, ali i backup podataka naše firme. Primjera je mnogo, na Microsoftom oblaku možete imati vaše SQL baze, virtuelne mašine i na stotine drugih usluga koje su dostupne na platformi. Mi Vam možemo pomoći pronaći scenario koje bi Vam usluge na oblaku mogle biti korisne u svakodnevnom radu i problemima u poslovanju. 

 

Ako se ne vidite na Google pretraživanjima, možda vam je stranica neadekvatno optimizirana. Možemo vam pomoći u tom segmentu. Odnedavno je Google počeo da stavlja u drugi plan stranice koje nisu optimizirane za mobitel. Pitajte nas, pa ćemo reći šta mislimo o vašoj stranici i šta možemo uraditi da poboljšamo stanje. 

Možemo vam izraditi moderne web stranice u vrlo kratkom roku, i naučiti vas kako da ih uređujete. Najbolja stvar - možemo uraditi je tačno onako kako želite, ne morate gledati teme i birati nečiji tuđi izgled.