Elektronski KIF-KUF

Direktan unos izlaznih i ulaznih računa
Izrada datoteka za elektronski uvoz
Izvoz u Excel datoteku cijele godine ili mjeseca
Jednostavan i brz rad

 

Elektronski KUF i KIF specijalizovani je program za vođenje KUF-a (Knjige ulaznih faktura) i KIF-a (Knjige izlaznih faktura) i elektronsku predaju Poreznoj Upravi. Može raditi kao zaseban program ili biti korišten zajedno s Robnim Knjigovodstvom i Finansijskim Knjigovodstvom za poluatomatsko knjiženje na jedan klik.

 

Jednostavno i efikasno  


 

Program je efikasan i jednostavan i omogućava Vam lagano evidentiranje vaših ulaznih i izlaznih faktura. Sve je moguće vrlo lako isprintati, snimiti u PDF, ili u Excel datoteku pojedinačno svaki mjesec ili ipak čitavu godinu, sve u jednom kliku. Nakon što ste završili unošenje za jedan mjesec, s jednim klikom možete imati podatke za PDV prijavu. Tako lagano možete završiti PDV prijavu, a program će Vam dati podatke za sve kolone koje trebate popuniti na elektronskoj PDV prijavi. 

 

Elektronska predaja   


Obaveza za porezne obveznike je da od početka 2021. elektronički predaju UIO knjigu upisanih računa (KUF) i knjigu izlaznih računa (KIF) elektronskim putem Upravi za indirektno oporezivanje. Elektronska evidencija dostavljat će se u CSV formatu putem e-portala do 20-tog u mjesecu po isteku poreznog perioda. Naš program nudi lagan način da stvorite datoteku jednim klikom i predate vaš KUF i KIF poreznoj upravi. Zajedno s Finansijskim i Robnim Knjigovodstvom čini vođenje posla lako! 

 

Kako podnijeti prijavu?          


 

Nakon što ste završili unošenje KUF-a i KIF-a za čitav mjesec, obaveza je da isti podnesete najkasnije 20-tog u sljedećem mjesecu na portal UIO e-Porezi. Kreiranje .csv datoteke je jednostavno, i radi se sa tipkom "U CSV (F8)". Imate opciju da odaberete drugu lokaciju za spremanje datoteke, pretpostavljena je korisnički Desktop u folderu KUFKIFCSV. Za detaljne instrukcije pogledajte članak u kojem smo opisali proces slanja fajla na portal e-Porezi.

 

Podržava nove tipove dokumenata


 

Povodom izmjena i doupuna Tehničkog uputstva za podnošenje knjigovodstvenih evidencija elektronskim putem (eKIF i eKUF), osvježili smo naš softver za vođenje evidencija koji sada podržava sve nove tipove dokumenata koji su uvedeni za porezni period za mjesec oktobar 2023. 

 

Izgled programa


Softver je kompatibilan sa svim Windows operativnim sistemima: XP, Vista, 7, 8, 10, 11

 

Kontaktirajte nas!