Jednostavan i brz rad
Prilagođen domaćem tržištu
Pregledna poslovna analitika
Bez komplikovanih procedura

 

Intercomp Robno Knjigovodstvo dio je integrisanog poslovnog-informacionog sistema (ERP) prilagođenog potrebama domaćih preduzeća. Omogućava efikasno i jednostavno vođenje preduzeća, a može raditi i kao samostalan modul. Kao dio sistema, vrlo je efikasan u automatskom knjiženju sa ostalim modulima kao što su e-KUF-KIF i Finansije.

Sada možete fiskalizirati više računa odjednom i printati više računa odjednom, što vam može uštedjeti vrijeme i povećati produktivnost. Također, tu je i opcija dupliciranja računa, koja je posebno korisna kod fakturisanja ponavljajućih usluga.

Intercomp Robno knjigovodstvo omogućava vam i efikasno izdavanje faktura vašim kupcima, kao i unos računa vaših dobavljača. Kroz nekoliko klikova ih možete jednostavno proknjižiti u KUF ili KIF, a potom i finansijski. Također, vrlo lako možete napraviti i datoteke za elektronsku prijavu KUF-a i KIF-a, koje su obavezne od 2021. godine. Fakture možete prilagođavati i slati ih kupcima na e-mail jednim klikom.

Također, Intercomp Robno knjigovodstvo omogućava vam potpunu slobodu stvaranja vaših skladišta, kao i određivanja tipova istih. Moguće je praviti i međuskladišne prijenose, određivati minimalne zalihe ili staviti artikal na otpremnicu, tako da imate potpunu kontrolu nad zalihama.

Uz detaljne izvještaje sa zadanim parametrima, koje možete isprintati ili eksportovati u Excel, Intercomp Robno knjigovodstvo omogućava vam i analizu poslovanja, vaših prihoda i troškova sa jednim klikom. Detaljni izvještaji o stanju na lageru omogućavaju vam analitičke i sintetičke izvještaje za bilo koji vremenski opseg.

 

Izdavanje i unos računa 


 

Program omogućava efikasno i brzo izdavanje faktura vašim kupcima, kao i unos računa vaših dobavljača. Vrlo jednostavno kroz nekoliko klikova ih proknjižite u KUF ili KIF, a onda i finansijski. Vrlo lagano možete napraviti i datoteke za elektronsku prijavu KUF-a i KIF-a koja je obavezna od 2021. Fiskalizujte vaše račune, i onda jednim klikom isprintajte sve potrebne dokumente kao što su fakture, izlazi, nivelacije, otkupni listovi i slično. Izgled fakture oređujete vi, a isto tako je možete jednim klikom poslati kupcu na email!

Fiskaliziranje više računa odjednom, printanje više računa odjednom, kao i mogućnost dupliciranja računa uvelike će ubrzati proces izdavanja računa i smanjiti mogućnost grešaka. Mogućnost fiskaliziranja više računa omogućuje korisnicima da odaberu više računa za fiskalizaciju u jednom koraku. To znači da ne moraju jedan po jedan račun fiskalizirati, što značajno smanjuje vrijeme potrebno za ovaj proces. Ova mogućnost je posebno korisna za poduzeća koja izdaju veliki broj računa. Slično tome, mogućnost printanja više računa odjednom omogućuje korisnicima da istovremeno isprintaju više računa. To znači da ne moraju jedan po jedan račun ispisivati, što smanjuje vrijeme koje je potrebno za ovaj proces.

Mogućnost dupliciranja računa također je dodana kako bi se olakšao proces izdavanja računa. Korisnici mogu jednostavno duplicirati postojeći račun, što im omogućuje brzo kreiranje novog računa bez potrebe za ponovnim unosom podataka. Ova mogućnost posebno je korisna za preduzeća koja često izdaju račune za ponavljajuće usluge ili proizvode.

 

Zalihe i skladišta  


 

Naše Robno Knjigovodstvo daje vam potpunu slobodu prilagođavanja skladišta vašim specifičnim potrebama. Ovisno o vrsti vašeg poslovanja, možete stvoriti skladišta za usluge, proizvodnju, materijale i slično.

Također vam omogućuje prilagođavanje zaliha. Sistem će vam omogućiti određivanje minimalnih zaliha za svaki artikal, tako da kada se zalihama priđe, sistem će vas na to upozoriti. Također, postoji mogućnost da stavite artikal na otpremnicu, što će vam omogućiti da ga prebacite na drugo skladište ili ga isporučite kupcu.

Jedna od ključnih prednosti ERP softvera u upravljanju skladištem je mogućnost detaljnog ispisa lager lista po raznim parametrima kao što su datumi, zalihe i vrijednosti. Na taj način, imate cjelovit pregled inventara i stanja zaliha, što vam može pomoći u donošenju poslovnih odluka. Softver također omogućuje izbor željenih informacija koje želimo da izvještaj sadrži, poput nabavne cijene, veleprodajne cijene, količine i slično.

 

Analize i izvještaji


 

Moguće je imati detaljne izvještaje sa zadanim parametrima gdje definišete šta želite isprintati ili sve to ipak eksportovati u Excel. Analitika će vam sa jednim klikom brzo pokazati poslovanje, vaše prihode i troškove. 

Detaljni izvještaji o stanju na lageru gdje možete imati analitičke i sintetičke izvještaje za bilo koji vremenski opseg. Softver također nudi dodatne opcije za detaljniji uvid u poslovanje. Na primjer, moguće je kreirati izvještaje po određenim kriterijumima kao što su period poslovanja, određeni proizvodi ili usluge, ili čak po određenim kupcima. Također, moguće je prilagoditi izvještaje tako da sadrže samo odabrane informacije poput prodajne cijene, nabavne cijene, popusta i slično.

Softver također nudi detaljan pregled stanja na lageru, gdje možete vidjeti količine artikala po skladištima i po lokacijama u skladištima. Uz to, možete kreirati analitičke i sintetičke izvještaje za bilo koji vremenski period i pregledati trendove u prometu robe, kao i pregledati specifične artikle i njihove zalihe.

Pored toga, ovaj ERP softver nudi i analitiku prodaje, gdje možete vidjeti koje su kategorije proizvoda najprodavanije, koji su prodajni kanali najuspješniji, i koji su kupci najvrijedniji za vaše poslovanje. Ova analitika pomaže vam da prepoznate obrasce u vašem poslovanju i donosite bolje odluke. 
 

Proizvodnja i radni nalozi


 

Jednostavno pravite radne naloge za vaše proizvode, gdje možete imati detaljan uvid u to koliki su troškovi utrošenih materijala. Artikle koje stavljate kao normative program automatski povlači iz vaših skladišta koje ste otvorili u Robnom Knjigovodstvu.  
 

Labele i barkodovi


 

Zaboravite na ručno pravljenje barkodova i labela, sve je integrisano u programu. Dovoljno je odabrati prijemne listove sa kojih želite povući artikle, a vaše je još samo da odabere koje dimenzije labela želite. 

 

Povezani proizvodi 

automatski obračun plata

Obračun plata

Obračun Plata je super jednostavan i efikasan program za kadrovsku evidenciju i obračun plata

maloprodaja fiskalne kase

Maloprodaja

Maloprodaja je specijalizovani program za maloprodaje

jednostavne finansije

Finansijsko Knjigovodstvo

Finansijsko Knjigovodstvo je kompletan program za računovodstvo, radi odlično sa ostalim ERP modulima