Finansijsko Knjigovodstvo

Jednostavno i brzo knjiženje
Jednostavna i automatizirana PDV prijava
Detaljni izvještaji
Bez komplikovanih procedura

 

Intercomp Finansijsko Knjigovodstvo je program koji je namijenjen svim preduzećima koja žele pouzdan i praktičan sistem za vođenje računovodstva. Ovaj program može biti korišten kao samostalan program ili u kombinaciji sa našim Robnim Knjigovodstvom. Svestranost ovog programa ga čini idealnim rješenjem i za knjigovodstvene agencije koje žele efikasno voditi finansijske knjige za svoje klijente. Intercomp Finansijsko Knjigovodstvo je napravljeno tako da vam olakša posao i pruži vam sve neophodne informacije na jednom mjestu. Uz ovaj program možete se osloboditi brige oko knjiženja, obračuna PDV-a, izrade bilansa stanja i ostalih finansijskih izvještaja. 

 

Automatsko knjiženje


 

Softver vam omogućava da prilagodite automatizaciju knjiženja prema svojim specifičnim potrebama. To znači da možete kreirati pravila za knjiženje pojedinačnih stavki prema određenim parametrima kao što su dobavljači, kupci, računi ili kategorije robe.  

Automatsko knjiženje modul može biti povezan sa modulom Robnog knjigovodstva. Ovo povezivanje omogućava vam da automatizujete knjiženje ulaza i izlaza robe, što vam štedi vrijeme i smanjuje mogućnost greške u procesu knjiženja.

 

Obračun PDV-a


Kada je u pitanju obračun PDV-a, softver vam pruža jednostavno i brzo rješenje. Uz automatsko knjiženje e-KUF-a i KIF-a, više se ne morate brinuti o tome da li ste pravilno unijeli podatke u sistem ili propustili neku stavku. Softver omogućava automatsko upoređivanje proknjiženih stavki u KUF i KIF sa podacima u finansijskom dijelu softvera. Na ovaj način možete biti sigurni da su svi podaci unijeti ispravno, bez potrebe za ručnim provjeravanjem ili strahovanjem da će nešto biti pogrešno uneseno.

Intercomp Finansijsko Knjigovodstvo je program koji je namijenjen svim preduzećima koja žele pouzdan i praktičan sistem za vođenje računovodstva.

 

Softver će automatski prikupiti sve neophodne podatke, kao što su PDV stopa, osnovica i iznos PDV-a za sve stavke koje ste unijeli u sistem. Na ovaj način, proces prijave PDV-a postaje mnogo brži i efikasniji. Ukoliko se pojave neke greške u obračunu PDV-a, ERP softver će ih automatski detektovati i dati vam informacije o tome koje promjene treba izvršiti kako bi obračun bio tačan. 

Uz automatsko knjiženje e-KUF-a i KIF-a, obračun PDV-a postaje vrlo lagan posao, te ga možete obaviti jednostavno i brzo. Ne morate se više bojati desetog u mjesecu! 

 

Analize i izvještaji


 

Softver nudi korisnicima mogućnost stvaranja detaljnih bilansnih izvještaja, gdje se mogu analizirati ključni pokazatelji poslovanja kao što su likvidnost, solventnost, profitabilnost i ostalo. Ovi izvještaji vam omogućavaju da imate uvid u stanje vašeg poslovanja u stvarnom vremenu, tako da možete donositi brze i efikasne odluke.

Pored toga, Finansijsko Knjigovodstvo vam nudi i razne izvještaje o stanju finansijskih sredstava, kao što su spiskovi za konta po dospijeću, dugovanja i potraživanja. Ovi izvještaji se mogu izvesti za različite vremenske periode i po raznim parametrima, što omogućava precizniji uvid u stanje finansijskih tokova.

Značajna prednost softvera je i mogućnost izvoza većine izvještaja i statističkih podataka u Excel format, što vam omogućava da detaljno analizirate podatke i napravite vlastite prilagođene izvještaje.  

Softver nudi korisnicima mogućnost stvaranja detaljnih bilansnih izvještaja, gdje se mogu analizirati ključni pokazatelji poslovanja kao što su likvidnost, solventnost, profitabilnost i ostalo.

Blagajna i bankovni izvodi


 

Softver omogućava jednostavno knjiženje bankovnih izvoda, što će vam uštedjeti puno vremena. Kada se bankovni izvod uveze u softver, on će automatski biti knjižen. Blagajničko poslovanje je također pojednostavljeno kroz softver 

Također, uz softver možete lako izraditi blagajnički izvještaj, koji prikazuje sve transakcije koje su izvršene u blagajni u određenom vremenskom periodu. Ovaj izvještaj je vrlo koristan za nadzor financija i praćenje novčanog toka. 

 

Upravljanje potraživanjima


 

Ključni podaci kao upravljanje potraživanjima su dostupni u više formata, i moguće ih je izvesti u Excel. Najbitnije stvari, kao što su kartice ili otvorene stavke možete slati direktno emailom iz programa jednim klikom Vašim kupcima. 

Ključni podaci kao upravljanje potraživanjima su dostupni u više formata, i moguće ih je izvesti u Excel

Povezani proizvodi 

robno knjigovodstvo program

Robno Knjigovodstvo

Robno Knjigovodstvo je dio integrisanog poslovno-informacionog sistema (ERP) prilagođen potrebama domaćih preduzeća. 

Knjiženje plata, program za knjiženje plata

Obračun plata

Obračun Plata je super jednostavan i efikasan program za kadrovsku evidenciju i obračun plata

program za maloprodaju visoko

Maloprodaja

Intercomp Maloprodaja je specijalizovani program za maloprodaje

 

Kontaktirajte nas!